A D-vitamin segíthet a bélrákosokon

A magas D-vitamin-szint segíthet a bélrák túlélésében – állapították meg az Edinburghi Egyetem tudósai kutatásaik alapján. A tudóscsoport szerint azoknál a bélrákban szenvedő pácienseknél, akiknek a vérében a legmagasabb volt a D-vitamin-szint, fele akkora volt a halálozás kockázata, mint a legalacsonyabb D-vitamin-szinttel rendelkezőknél – írja az MTI.


feltöltve: 2014-07-10 tovább...

Szendi: A D-vitamin véd a ráktól

Szendi Gábor azt vallja, a D-vitamin a rák ellen komoly védelmet nyújt, és a skizofrénia és a multiplex szklerózis is összefügg a hiányával. A paleo atyjával beszélgettünk új könyve megjelenése kapcsán.


feltöltve: 2014-01-09 tovább...

Mondj nemet az influenzára és igent a szoláriumra!

 

 

Egy tanulmány azt mutatja, hogy a D-vitamin szint befolyásolhatja az influenzajárvány kialakulását.

A tél az influenza szezonja. Ennek az is az oka, hogy vírusok körülbelül 50%-os páratartalomnál szaporodnak a legjobban, így télen a fűtött szobákban a feltételek ehhez tökéletesek. Az influenza elleni védőoltások adnak némi védelmet, azonban norvég tudósok kimutatták, hogy sokkal fontosabb a D-vitamin megfelelő szintjének fenntartása a vérben.


feltöltve: 2013-11-29 tovább...

Tízből kilenc magyar D-vitamin hiányos

A magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin hiányos – ez a Semmelweis Egyetem I. számú Belgyógyászati Klinikájának kutatócsoportja által elvégzett első, országos, reprezentatív D-vitamin-szint mérő kutatás legfontosabb megállapítása, amelyet szeptember 21-én, szombaton hoztak nyilvánosságra a D-vitamin konszenzus elnevezésű szakmai konferencián. A 95 százalékos arány sokkal rosszabb a korábbi, 60 százalékos becslésnél, így az orvosok szerint még sürgetőbb a problémára felhívni a figyelmet.


feltöltve: 2013-09-23 tovább...

A napfény csökkenti a mellrák kockázatát (SRF sajtóközlemény)

Svéd kutatók megerősítették egy francia tanulmány eredményeit.

Jó hír a napimádóknak! Végre megérkezett a tavasz Európa jelentős részén – amikor pedig kisüt a nap, lelkiismeret furdalás nélkül élvezhetjük első sugarait. Ha pedig valakinek napközben nem lenne ideje a tavaszi napsütést élvezni, akkor nyugodtan feltöltheti a D-vitamin készleteit a szoláriumban is.


feltöltve: 2013-05-03 tovább...

A diabetesz kockázatát is csökkenti a D-vitamin

Eddig is tisztában voltunk a D-vitamin fontosságával, hiszen köztudottan segíti a csontképződést, jó hatással van a hangulatra, illetve erősíti az immunrendszert. Azonban az American Journal of Epidemiology című folyóiratban megjelent tanulmány szerint mindezek mellett a diabétesz kockázatát is csökkenti


feltöltve: 2013-04-12 tovább...

3 év pluszt jelentene a több D-vitamin

A D-vitamin-hiány megszüntetésével a magyarok halandósága 7-10 százalékkal csökkenne, az átlagéletkor pedig 2-3 évvel nőne – hívja fel a figyelmet a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság (MOOT) a II. D-vitamin nap alkalmából.


feltöltve: 2013-02-26 tovább...

A félreértett D-vitamin

Évtizedeken keresztül óva intettek minket a túl sok D-vitamin bevitelétől hypervitaminosistól tartva. Ma már tudjuk azonban, hogy a szervezetünknek lényegesen több D-vitaminra van szüksége, mint az korábban hitték.


feltöltve: 2011-07-21 tovább...

Biztonságos a D-vitamin a kismamáknak

Korábban sokáig óvatosan kezelték a terhességi D-vitamin-pótlást, de a Journal of Bone and Mineral Research című folyóiratban megjelent jelentésből az derül ki, hogy még nagy adagban is biztonságos és hatékony az egyébként egészséges kismamák számára. Nem találtak mellékhatást még a legmagasabb adagolás mellett sem.


feltöltve: 2011-07-18 tovább...

D-vitamin, vagy a Nap vitaminja

A D-vitamin a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik. Kevés élelmiszerben található meg  természetes formájában. Ugyanakkor biológiailag aktív anyagokat, kalciferolokat tartalmaz.


feltöltve: 2011-07-14 tovább...

Így csökkenti a D-vitamin a cukorbetegség kockázatát

A D-vitamin étrend-kiegészítő csökkenti a 2-es típusú, felnőttkori cukorbetegség kockázatát azáltal, hogy javítja az inzulint termelő sejtek működését - állapították meg amerikai kutatók.


feltöltve: 2011-07-14 tovább...

D-vitamin nélkül újra jön a bőrrák?

Azon hölgyek esetén mintegy felére csökkenhet a bőr legsúlyosabb daganatának, a melanómának a kockázata, akik D-vitaminos és kalciumpótló kezelésben részesülnek.


feltöltve: 2011-07-12 tovább...

Kiderült, mi okozta Mozart és Mahler titokzatos halálát

D-vitamin-hiány okozhatta a fiatalon elhunyt Wolfgang Amadeus Mozart és Gustav Mahler halálát.


feltöltve: 2011-07-08 tovább...

A D-vitamin csökkentheti a melanoma kockázatát

A Journal of Clinical Oncology című folyóiratban ismertetett tanulmányhoz 36 ezer, 50 és 79 év közötti amerikai nő egészségügyi adatait elemezték.


feltöltve: 2011-06-29 tovább...

D-vitamin vs. szembetegség

D3-vitamin rendszeres szedésével megelőzhető lehet az AMD (age-related macular degeneration) 75 évnél fiatalabb nőknél, derül ki egy friss kutatásból.


feltöltve: 2011-06-22 tovább...

A kevés D vitamin veszélyezteti a szívet

Ha kevés D-vitamint viszünk a szervezetünkbe, akkor növelhetjük a szívbetegség veszélyét, amit igazából könnyen meg lehet oldani.feltöltve: 2011-06-22 tovább...

Kevés D vitamin = súlyos asztma

Egy új tanulmány szerint a D vitamin szint az asztma súlyosságához köthető gyerekeknél.feltöltve: 2011-06-22 tovább...

Alacsony a gyerekek D-vitamin szintje

Az Egyesült Államokban 10-ből 7 gyereknek alacsony a D-vitamin szintje, ami kockázati tényezője a szívbetegségnek, a gyenge csontoknak és az angolkórnak is.


feltöltve: 2011-06-22 tovább...

SRF Sajtóközlemény - A napsütés és a D-vitaminban gazdag táplálkozás akár 43 százalékkal csökkenheti a mellrák kockázatát

Egy 70 000 nő körében végzett tanulmány igazolta: az elegendő UVB-sugárdózis döntő fontosságú, a táplálkozás vagy táplálék-kiegészítők fogyasztása csupán támogató szerepet játszik.


feltöltve: 2011-06-20 tovább...

A nélkülözhetetlen D-vitamin

A hivatalos adatok szerint ezer gyerekből egy szenved ebben a betegségben, és a 16 éven aluliak 70 százaléka D-vitamin-hiánnyal küzd. A riasztó adatokért több tényező is felelős. Egyrészt az egészségtelen, egyoldalú táplálkozás, másrészt pedig az (és ez a jelentősebb kiváltó ok), hogy a szülők túlzottan óvják gyerekeiket a napfénytől. Nem ritka, hogy csak alaposan bebugyolálva, a fedetlenül maradó testrészeket pedig 50 faktoros naptejjel bekenve engedik ki a házból a gyerekeket, így a szervezetüknek esélyük sincs, hogy D-vitamint termeljen.


feltöltve: 2011-06-17 tovább...

Mennyi D-vitamint kapunk a naptól?

Kíváncsi vagy mennyi D-vitamin termelődik a szervezetedben a napsugarak hatására és milyen meghatározó szerepet tölt be? A D-vitamin vagy kalciferol egy zsíroldékony vitamin, amelynek tartós hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet - gyermekek esetében angolkórt, felnőttek és kismamák esetében pedig csontlágyulást okozhat.


feltöltve: 2011-06-17 tovább...

D-vitamin szintemelés fogyással

A Fred Hutchinson Rákkutató Intézet munkatársai szerint túlsúlyos nőkben a testsúly 15 százalékának elvesztése megnöveli a vérben a zsíroldékony D-vitamin szintjét.


feltöltve: 2011-06-15 tovább...

Veszélyben forognak a kendős arab nők!

Ausztrál tudósok szerint azok a nők, akik vallási vagy kulturális okokból kendővel takarják el arcukat, nem jutnak hozzá a szükséges D-vitamin-mennyiséghez.


feltöltve: 2011-06-14 tovább...

A D-vitamin hiány többféle reumás betegségnél is jelen van

Két, egymástól teljesen független vizsgálat mutatta ki, hogy a D-vitamin hiány számos reumás betegség esetén jelen van, a betegek több, mint a felének a szervezetében a D-vitamin szint a normális alatt van (48-145 nmol/L).


feltöltve: 2011-05-11 tovább...

A D-vitamin hiánya miatt lehet gyakoribb a feketék közt a magas vérnyomás

A gyakoribb D-vitamin hiány állhat annak hátterében, hogy a magasvérnyomás-betegség nagyobb arányban jelentkezik a feketék körében, mint a fehérek között - idézte amerikai kutatók megállapítását kedden a Science Daily című tudományos portál.


feltöltve: 2011-05-04 tovább...

D3-vitamin kismamáknak is javasolt

A legismertebb hiánybetegség az angolkór (amit az angolok természetesen nem angolkórnak, hanem “rickets”-nek hívnak), a csontok meglágyulása, ami Európa szegényei között főleg a XX. század elejéig volt gyakori, súlyos D-vitamin hiány esetén. De az elmúlt pár évtizedben azt is bebizonyították, hogy az alacsony D-vitamin érték a szervezetben szinte minden betegség kockázatát megnöveli, a rákét, a szív és keringési betegségekét, a magas vérnyomásét, az agyvérzését, a csontritkulásét, a PCOS-ét és a meddőségét, többek között.


feltöltve: 2011-04-25 tovább...

Életmentő D-vitamin

Napozni, vagy nem napozni, az itt a kérdés - reméljük, hamarosan. Miközben a szakemberek a napozás káros hatásairól beszélnek, a lényeg sokszor elsikkad: közvetlen napfény - így D-vitamin - nélkül megbetegszünk. Nagyon.


feltöltve: 2011-03-28 tovább...

Kóros D-vitaminhiány: az angolkór

A szervezet számára nélkülözhetetlen D-vitamin felelős a csontok szilárdságáért. Ha ez nincs, vagy nagyon alacsony, akkor különböző csont deformitások alakulhatnak ki már csecsemőkorban.

Az angolkór vagy más néven rachitis fokozottabb előfordulását a XX. század elején észlelték, elsősorban Anglia területén. Azt vették észre, hogy a gyermekek jelentős részénél a csecsemőkor előrehaladásával különböző csont deformitások alakultak ki: görbe lábak, karok, puha koponyacsont stb. Később rájöttek arra, hogy ennek az egyik oka az, hogy a gyerekek nem kaptak megfelelő mennyiségű napfényt.


feltöltve: 2011-02-16 tovább...

A déli napfény megelőzi a rákot

Egy új egészségügyi javaslat szerint rövid ideig délben kell a napra menni, naptej nélkül, hogy pótoljuk a D-vitamint szervezetünkbe.


feltöltve: 2011-01-07 tovább...

D-vitamin, napozás és emlőrák: összefüggések 70 ezer nő vizsgálata alapján

A D-vitaminban gazdag étrend, valamint a sok napsugárzás (amelynek révén ugyancsak D-vitamin termelődik a szervezetben) akár 43 százalékkal csökkenti a nőkben a mellrák kialakulásának kockázatát - derült ki egy közel 70 ezer nő egészségi állapotát tíz éven át követő francia vizsgálatból. Önmagában a bőséges D-vitamin-fogyasztás nem csökkenti az emlőrák-kockázatot.


feltöltve: 2011-01-07 tovább...

Több D-vitamint és kalciumot kell fogyasztani egy új ajánlás szerint

A korábbi ajánlásoknál több D-vitamint és kalciumot kell bevinni az emberi szervezetbe egy átfogó vizsgálat szerint, amelyet az amerikai és a kanadai kormány rendelt meg. Ezekre a tápanyagokra a csontok és izmok fejlődése, egészségük megőrzése miatt van szükség. Az amerikai ajánlás figyelmeztetés a magyarok számára is, akik a kutatások szerint sem D-vitaminból, sem kalciumból nem fogyasztunk eleget.


feltöltve: 2010-12-10 tovább...

Több D-vitamint és kalciumot kell fogyasztani egy új ajánlás szerint

A korábbi ajánlásoknál több D-vitamint és kalciumot kell bevinni az emberi szervezetbe egy átfogó vizsgálat szerint, amelyet az amerikai és a kanadai kormány rendelt meg. Ezekre a tápanyagokra a csontok és izmok fejlődése, egészségük megőrzése miatt van szükség. Az amerikai ajánlás figyelmeztetés a magyarok számára is, akik a kutatások szerint sem D-vitaminból, sem kalciumból nem fogyasztunk eleget.


feltöltve: 2010-12-01 tovább...

Amiért a D-vitamint ’napfény-vitaminnak’ is hívják

Az a fajta ember vagyok, aki ha kimegy a strandra, napernyő mögé burkolózik, kalapot és napszemüveget vesz fel, valamint igyekszik árnyékba helyezkedni.

Valójában ez nem mindig volt így. Fiatalabb koromban sokszor babaolajat és jódot kentem a bőrömre és így sütkéreztem a napon órákig.

 


feltöltve: 2010-09-01 tovább...

Segíthet a D-vitamin megelőzni a megfázást?

A fiatalok kevesebbet lennének betegek az influenzés időszakokban, ha naponta megkapnák a szükséges D-vitamin mennyiséget, állítja a Journal of Infectious Diseases című szaklapban megjelent tanulmány.

Az utóbbi időben a D-vitamin szerepe egyre több kutatásnak áll a középpontjában, amelyekben az alacsony szintű D-vitamin szintet rizikófaktornak tartják számos betegség kialakulásánál (1-es tipusú diabétesz, asztma a gyerekeknél, szívbetegségek, rák és depresszió a felnőtteknél).


feltöltve: 2010-08-31 tovább...

Elhunyt Dr. Frank Garland

Dr. Frank C. Garland D vitamin kutató és szakértő augusztus 17-én hunyt el a UCSD Thornton Kórházban közel egy évig tartó betegség után.


feltöltve: 2010-08-27 tovább...

A napfény káros hatásaival kapcsolatos ajánlások miatt gyakoribb a D-vitamin-hiány

Azok a figyelmeztetések, amelyek a napfény és a bőrrák közötti összefüggésre hívták fel a figyelmet, azt eredményezték, hogy egyre gyakoribb a D-vitamin-hiány, mert az emberek félnek a káros ultraibolya sugaraktól. "Olyannyira igyekeztünk megértetni az emberekkel, hogy milyen káros hatásai lehetnek az ultraibolya sugaraknak, hogy vannak, akik akár egész évben 15-ös faktorszámú krémmel kenik magukat, hogy elkerüljenek mindenfajta sugárzást" – mondta dr. Veronique Bataille, a kutatás vezetője.


feltöltve: 2010-07-27 tovább...

Jobb a napozás, mint a D-vitamin-pótlás

Bár napjainkban terjed a nézet, hogy tartózkodjunk keveset a napon, szakemberek egy csoportja mégis a mértékletes napozás mellett teszi le a voksát. Az ebből nyert D-vitamin ugyanis számos előnyt jelent számunkra, hiánya viszont komoly egészségkárosodást okozhat.


feltöltve: 2010-07-22 tovább...

A terhes nők negyede D-vitamin hiányos télen és tavasszal

Naponta ajánlott D-vitamint szedni a terhes kismamáknak az új kutatások szerint.

feltöltve: 2010-07-21 tovább...

Okozhat a naptej D-vitamin hiányt?

A D-vitamin képződéséhez napfényre van szükség. De vajon okozhat-e vitaminhiányt, ha erős naptejekkel minden napsugarat visszaverünk a bőrünkről?


feltöltve: 2010-07-21 tovább...

A létfontosságú D vitamin

Ez az az idő az évben, amikor a családok strandra mennek, a barátok a medence mellett fekszenek, és a szomszédok a szabadban sütögetnek. Ezek azok az időszakok, amikor napvédő krémet használnak, nehogy megégjenek.

De ha meggátolja a napsugarakat, akkor D vitamin hiányosak leszünk, nem? Az amerikai lakosság 40 %-a D vitamin hiányban szenved. A hiány fő oka napfény hiánya. A kiváltó ok a napvédők használata, illetve a napfény kerülése.


feltöltve: 2010-07-20 tovább...

A D-vitamin szint befolyásolja a Parkinson- és az Alzheimer-kór kockázatát

A D-vitamin magasabb vérszintje és a Parkinson-kór kisebb kockázata között találtak összefüggést közel három évtizeden át tartó követéses vizsgálatukban finn kutatók, akik eredményükről hétfőn számoltak be. Egy másik tanulmány az elégtelen D-vitamin ellátottság és a szellemi hanyatlás közötti kapcsolatra hívja fel a figyelmet.


feltöltve: 2010-07-19 tovább...

Napbarnított fickósság

A napozás lehet a legjobb vágyfokozó a férfiaknál, mivel a tesztoszteron-termelést elősegíti a D-vitamin - állítják ausztrál szakértők.
 


feltöltve: 2010-07-16 tovább...

A mesterséges napfény nem rákkeltő

A tudomány fejlődésének köszönhetően a szolárium-technika mára képessé vált a megfelelő erejű és összetételű, kontrollált fény előállítására.


feltöltve: 2010-07-14 tovább...

Mégis egészséges a szolárium?

 
"Az emberi szervezet kiegyensúlyozott D vitaminszintjének folyamatos fenntartása érdekében a szoláriumokat különösen télen kell használni."

 

Ez az ajánlás a Johan Moan, az Oslo University (Osloi Egyetem) professzora vezetésével dolgozó kutatócsoporttól származik, akiknek vizsgálati eredményei a "Photochemistry and Photobiology" nevű szaklapban megjelent tanulmányban olvashatók.


feltöltve: 2010-07-12 tovább...

A D vitamin-hiány veszélyei

A legtöbb ember tisztában van vele, hogy a D vitamin az erős csontokért szükséges. Most kiderül, hogy ez a tápanyag, vagyis inkább a hiánya, szerepet játszhat az asztma, rák, depresszió, szívbetegség, diabétesz kialakulásában, és még a súlygyarapodásban is. Megtudhatod, hogy miért lehet a D vitamin az egyike a legfontosabb tápanyagainknak az egészség kelléktáradban, ki veszélyeztetett a hiányától, és mik a legbiztonságosabb módjai, hogy D vitaminhoz juss.


feltöltve: 2010-07-12 tovább...

Napfényvitamin: álmatlanság, feszültség és rák ellen

Szeretnél elkerülni néhány komolyabb egészségügyi problémát?

Barátkozz a napfénnyel és figyelj oda mit eszel!


feltöltve: 2010-07-09 tovább...

Jobb a napozás, mint a D-vitamin-pótlás

Bár napjainkban terjed a nézet, hogy tartózkodjunk keveset a napon, szakemberek egy csoportja mégis a mértékletes napozás mellett teszi le a voksát. Az ebből nyert D-vitamin ugyanis számos előnyt jelent számunkra, hiánya viszont komoly egészségkárosodást okozhat.


feltöltve: 2010-07-05 tovább...

Kevés a gyermekeknek a jelenleg ajánlott D-vitamin mennyiség

Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia (American Academy of Pediatrics, AAP) jelenlegi ajánlása szerint minden gyermeknek napi 400 NE D-vitaminra van szüksége, azonban ez az adag valószínűleg sok gyermeknek nem elegendő – ezt fejtette ki dr. Carmen D. Tapiador és dr. James L. Rosenzweig június 19-én, az amerikai Endokrinológiai Társaság 2010-es, 92. éves találkozóján.


feltöltve: 2010-07-02 tovább...

A gyógyító vitamin

Ezzel a gyerekkel valami nincs rendben - Miklós Jánosné mostanában mindig aggódott, amikor ránézett a járókánál ágaskodó egyéves unokájára. Megkérte a szomszédban lakó gyermekorvost, vessen egy pillantást a rábízott csöppségre. - Nem eszik, állandóan nyűgös. A fogai sem jöttek ki rendesen, és mintha a feje is olyan furcsa lenne, talán nagyobb is a kelleténél.


feltöltve: 2010-07-01 tovább...

A D-vitamin felvidít

A D-vitamin átsegít a tél végi depresszión, és olyan krónikus betegségek megelőzéséhez és szabályozásához is hozzájárul, mint a cukorbetegség. Az első tavaszi napsugarak segítenek a szervezetnek vitamin jobb hasznosításában.


feltöltve: 2010-06-30 tovább...

A D-vitamin hiány genetikai háttere

Brit és amerikai tudósok nemrég három genetikai különbséget fedeztek fel, amelyek mind hatással lehetnek a D-vitamin hiány kialakulásának esélyeire. A kutatók szerint a felfedezés segíthet megmagyarázni, hogy egyeseknél miért nem elegendő a napfény és a megfelelő étrend a hiánybetegség megszüntetéséhez.


feltöltve: 2010-06-25 tovább...

A D-vitamin az egészség egyik forrása

Az optimalizált D-vitamin szint csökkenti a megbetegedések kockázatát, és tehermentesíti az egészségügyi költségvetést.


feltöltve: 2010-06-23 tovább...

Esésektől, törésektől védi az időseket a D-vitamin

Fokozottan ügyelniük kell az időseknek a D-vitaminpótlásra.

Ez a vitamin ugyanis nagyon fontos az izmok és a csontsűrűség szempontjából, védelmet nyújthat az esések és a csonttörés ellen. A Nemzetközi Csontritkulás Alapítvány legújabb ajánlása szerint a nyugdíjas korosztálynak ezért naponta 800-1000 nemzetközi egységnyi (IE) D-vitamint kell bevennie, amely mintegy 20-25 mikrogrammnak felel meg.


feltöltve: 2010-06-21 tovább...

Napfényvédők: Hogyan kell használni?

A legtöbb ember, negyedét sem használja az ajánlott mennyiségnek a fényvédő krémekből, ebből következik, hogy csökken a terméken jelzett SPF (Sun Protect Factor) tényező.


feltöltve: 2010-06-16 tovább...

Mit előzhetsz meg a D-vitaminnal?

Felére csökkenti a cukorbetegség kockázatát a sok D-vitamin; brit vizsgálatok szerint a szívbetegségek veszélye is harmadával kisebbedett.


feltöltve: 2010-06-15 tovább...

Gyermekeink egészséges csontjaiért

A D-vitamin kulcsfontosságú vegyület a gyermekek csontjainak fejlődéséhez és a csontállomány helyes összetételének kialakulásához. Az angolkórra jellemző csont deformációk és a késői fogzás D-vitamin kiegészítéssel hatékonyan kivédhető.


feltöltve: 2010-06-11 tovább...

A napfény káros hatásaival kapcsolatos ajánlások miatt gyakoribb a D-vitamin-hiány

Azok a figyelmeztetések, amelyek a napfény és a bőrrák közötti összefüggésre hívták fel a figyelmet, azt eredményezték, hogy egyre gyakoribb a D-vitamin-hiány, mert az emberek félnek a káros ultraibolya sugaraktól.
"Olyannyira igyekeztünk megértetni az emberekkel, hogy milyen káros hatásai lehetnek az ultraibolya sugaraknak, hogy vannak, akik akár egész évben 15-ös faktorszámú krémmel kenik magukat, hogy elkerüljenek mindenfajta sugárzást" – mondta dr. Veronique Bataille, a kutatás vezetője...


feltöltve: 2010-06-09 tovább...

A szolárium hatásai - Pro és kontra!

Napjainkra bebizonyosodott, hogy szervezetünk egészséges működéséhez elengedhetetlen bizonyos mennyiségű D- vitamin, melyet csak a napfényből tudunk "kinyerni". Mára lezárulni látszik az évtizedek óta tartó vita.


feltöltve: 2010-06-04 tovább...

Több D-vitamint az európai polgároknak!

Áder János EP képviselő védnöksége alatt "D-vitamin Élelmiszerpolitika Európában" címmel konferenciát tartottak tegnap az Európai Parlamentben, melynek keretében a téma kiváló szakértői, az orvos- és betegtársadalom képviselői az európai lakosság körében tapasztalt nagymértékű D-vitamin-hiány megelőzésének fontosságára hívták fel a döntéshozók figyelmét. 


feltöltve: 2010-06-01 tovább...

A túl kevés napfény sem jó

Amerikai kutatók szerint ha hetente háromszor 15 percet töltünk a napon, akkor a bőr már elég D-vitamint termel az egész évre.


feltöltve: 2010-05-31 tovább...

D vitamin egészségügyi hatásai: A legjobb mód, hogy fittek legyünk

A D vitamin számos funkciót lát el a szervezetben: ellátja a vér kalcium és foszfor szintjét, segíti a kalcium felszívódását a szervezetben és a vitamin elengedhetetlen a csontok szilárdságáért.


feltöltve: 2010-05-28 tovább...

   
D vitamin mérés
D Vitamin szint mérés Budapesten

© Minden jog fenntartva! dvitamin.hu 2010.

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!