Alacsony a gyerekek D-vitamin szintje

Az Egyesült Államokban 10-ből 7 gyereknek alacsony a D-vitamin szintje, ami kockázati tényezője a szívbetegségnek, a gyenge csontoknak és az angolkórnak is.

10-ből 1 gyereknek D-vitamin hiánya van. Ez az állapot nagyon kockázatos, mivel a test elkezdi lebontani a kálciumot a csontokból.

Az angolkór egyre jobban terjed az Egyesült Államokban és ez nem is az első alkalom. Az 1800-as évek végén lett vége az első angolkór járványnak azzal, hogy a megerősítették a tejet D-vitaminnal.

Világos, hogy most ennél többre van szükség. Az emberek a tejből és a halból nyerik a D-vitamit, ha ételről van szó, de nagyon nehéz az elegendő mennyiséget csupán étellel bevinni a szervezetbe. A test saját maga képzi a D-vitamint, de csak abban az esetben, ha legalább 10 percet töltünk a napon naponta, mielőtt felkenjük magunkra a naptejet.

A legtöbb embernek D-vitamin pótlóra van szüksége. Sőt, a tanulmányban megállapították, hogy azoknak a gyerekeknek kevésbé volt alacsony a D-vitamin szintjük, akik kiegészítőket szedtek. Viszont csupán a gyerekek 4%-a szedi ezekez a kiegészítőket.

Bizonyos gyerekeknek nagyobb kockázatuk volt az alacsony D-vitamin szintre:

  • Idősebb gyerekek
  • Lányok
  • Afro-amerikai gyerekek
  • Mexikói-amerikai gyerekek
  • Túlsúlyos gyerekek
  • Azok a gyerekek, akik kevesebb, mint egyszer ittak tejet hetenete
  • Azok a gyerekek, akik naponta több, mint 4 órát töltöttek TV nézéssel, videojátékokkal vagy számítógépezéssel

A kutatók megjegyezték, hogy a naptej elterjedt használata megakadályozza a gyermekeket abban, hogy elegendő D-vitaminhoz jussanak.

 

Forrás: diagnozis.hu

feltöltve: 2011-06-22 vissza
   
D vitamin mérés
D Vitamin szint mérés Budapesten

© Minden jog fenntartva! dvitamin.hu 2010.

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!